Hyr en motorvagn

Behöver företaget eller föreningen spårburen transport? Vill ni samtidigt att resan ska vara en del av målet? Res bekvämt och säkert dit ni ska med nostalgisk charmfaktor. Anlita oss! Våra motorvagnar med förare står till ert förfogande om ni så önskar. Tag plats i de gamla och välbevarade vagnarna från förr och känn hur en svunnen tid kommer igen. Titta gärna på de interiöra bilderna av våra fordon och se vilken eller vilka som passar bäst för just er. Vi kan trafikera det svenska järnvägsnätet helt efter era önskemål. Smidigt och effektivt kommer ni till er destination. SMoK:s resor går alltid som på räls. Ni är varmt välkomna att kontakta vår charteravdelning för mer information och offert via resor@smok.nu eller på telefon till vår charteransvarige, Ingvar Nyström 0707 - 243269. 

Här nedan hittar du några av våra genomförda charteruppdrag i ord och bild.

En charter till Lysekil

Borås tur och retur

Perrongfika i Nässjö

Vi i Hjärt- och Lungsjukas Förening i Borås vill tacka för en en helt underbar och trevlig resa med Svenska Motorvagnsklubben
som tog oss med på en tur från Borås, Alvesta, Nässjö Jönköping, Falköping och åter till Borås. Vi var 40 medlemmar som var med där även rullstolar och rullatorer fanns med vilket inte på något vis mötte några hinder då tågets personal hjälpte till med detta. Det serverades även kaffe och bulle på både nervägen och hemvägen vilket uppskattades mycket. Det blev en fin kulturresa genom orterna med tågpersonalen som guider. Tack, Tack.

Föreningen Aktiva Seniorer i Borås

Den 18 april 2013 åkte ett hundratal resenärer från Borås till Värnamo och vidare mot Landeryd och Halmstad. Därifrån vidare via Varberg tillbaka till Borås. Under vägen gjordes besök i Värnamo och SMoK:s lokstall samt hos föreningen i Landeryd.
Tåget  bestod av YBo7 1177+YBo8 1131+ UDFo15 2004(Ifrån Landeryd) samt YBo6 1116.
 
Några ord från en resenär:
 
"Det var en mycket behaglig resa och vi blev väl bemötta av motorvagnsklubbens funktionärer. Konduktören delade ut biljetter, som han sedan klippte vid två tillfällen. Första uppehållet var i Värnamo, där tåget backade ut på bangården mot lokstallen. Men innan vi fick titta på paprikatåget, blev vi serverade kaffe och bulle. En mycket gemytlig stund. I Landeryd kopplades ännu en vagn till tåget, och då fick ett antal av våra medlemmar hjälpa till. Medan vi gick till lokstallen för en guidning, fick vårt tåg flytta på sig för att bereda plats åt ett möte mellan två Krösatåg. Färden fortsatte sedan till Torup, där vi åt lunch på gästgivargården och sedan anlände vi till Halmstad, där vårt tåg var med på anslagstavlan för avgående tåg. Chartertåg till Borås 16.03 stod det. På hemresan över Varberg till Borås fick vi göra några uppehåll för att släppa fram ordinarie tåg. Som helhet en mycket lyckad dag, och som järnvägsnörd hoppas jag på fler charterresor."
Chartertåget har ankommit till Torup och resenärerna går till gästgiveriet för lunch. Här mötte vi VIDAS-tåg med T43 258 som dragare.

Tåget har ankommit till Halmstad och inväntar vidare färd mot Varberg och Borås.

Tåget har ankommit till Borås på kvällen.

En charter med dagisbarn

Ett antal dagisbarn med pedagoger och föräldrar reste till Stenstorp och Skövde. Det var ett 30-tal personer som äntrade YBo7 1177 för en ganska kort men rolig färd och upplevelse till Stenstorp och Skövde. I Stenstorp gjorde de ett besök på Dalenium och man åt också sin lunch i Stenstorp. Vi körde sedan tåget till Skövde och tillbaka till Falköping och under resan serverades fika till alla.

YBo7 1177 har ankommit till Falköping och glada och nöjda barn, föräldrar och lärare stiger av tåget.

Postens pensionärer reste Kinnekulle runt

Ett hundratal resenärer som steg ombord vårt tåg i Falköping som bestod av YBo7 1177+YBo8 1131+UDFo15 2004 samt YBo6 1116. Färden gick upp till Gårdsjö där vi bytte körriktning för färd vidare ner mot Kinnekullebanan. Stopp gjordes i b la Hova och Lyrestad och Mariestad. I Lyrestad bjöds alla resenärer på en riktig perrongfika och i Mariestad gjordes ett litet längre uppehåll. Sedan fortsatte färden vidare över kullen mot Lidköping där dagens lunch intogs och besök på Rörstrands för de som ville det. Postkupén i postsläpet var bemannat och väckte många minnen till liv. Efter Lidköping fortsatte färden via Håkantorp-Herrljunga till Falköping.

Tåget gör ett kort uppehåll vid det rivningshotade stationshuset i Hova som var en betydande knutpunkt för post förr i tiden. Uppehåll vid Trolmens hållplats på Kinnekulle.
Med rälsbuss till Liseberg
 
Den 1 juni 2013 körde vi ett charteruppdrag för personalklubben på kommunen i Falköping. 135 ressugna och förväntansfulla resenärer steg på vårt tåg i Falköping med destination Liseberg.
Tåget bestod av YBo6 1116+YBo8 1131 samt YBo7 1177.

Vi åkte i rask takt ner till Algutsgården där vi på grund av banarbete inne i Alingsås fick vänta på ett mötande X2000-tåg mot Stockholm innan färden fortsatte till Floda där vi skulle bli passerade av 4 tåg. Här ordnade vi med en så kallad perrongfika till våra resenärer vilket utföll väl. Resan fortsatte sedan till Liseberg där alla våra resenärer steg av och vi fortsatte till Mölndals Nedre för uppställning av tåget.
Efter en lång dag på Liseberg så äntrade resenärerna återigen vårt tåg vid 20-tiden på kvällen för att sedan ta oss hem mot Falköping dit vi kom i exakt tid 22.07.

Så tyckte resenärerna:

"Vi upplevde en fantastisk tur till Göteborg med  motorvagnsklubbens dieselrälsbuss. Resan var en nostalgisk tripp tillbaks till 60 -talet (då jag åkte till Halmstad från Falköping på en nu nedlagd järnvägssträcka). Resan var mycket trevlig med utomordentlig service av personalen. Vi anlände Göteborg och Liseberg med 2 barn som verkligen uppskattade konceptet.

Tidsmässigt skilde det inte så mycket som vi trott. Trots två stopp på vägen var vi framme i tid. Lisebergsbesöket uppfyllde förväntningarna trots köer och en regnskur.  Hemresan var tidsmässigt nära nog exakt, alltså ett äventyr med god planering utfört på bästa sätt av arrangörerna.  Tack Filip och ni andra för denna upplevelse som vi gärna vill göra om."  
 
Hälsningar Reimert, Lilli, Elias och Emilia

Föreningen Aktiva Seniorer i Borås gjorde en tågresa på Kinnekullebanan

Den 6 maj 2014 körde vi ännu en charterresa på Kinnekullebanan.


Uppehåll i Forshem.

 


Ett glatt gäng tog hand om alla resenärer ombord.

 

Referat från resenärerna:

"Regn, regn och åter regn hade vädersajterna förutspått. Och visst regnade det, när ett 70-tal FAS-are steg ombord på de orangegula motorvagnarna på Borås central.. Ett kort uppehåll gjordes  i Fristad, innan ett tågmöte i Ljung krävde ett oannonserat stopp. Men genom att vi stannade kortare tid i Herrljunga kunde tidtabellen hållas.

Och så var vi ute på stambanan. Biljetter delades ut och klipptes av vår eminenta konduktör, och snart var vi  i Falköping, där det inte blev tid för osthandlande. Men i stället fick vi gott kaffe med muffins, när vi passerat Skövde. Vi åkte över Göta kanal i Töreboda, och så kom vi en hel minut för tidigt till Gårdsjö.

Nu började färden på Kinnekullebanan. Den hastiga framfarten på stambanan byttes ut mot ett lite försiktigare tempo mot Hova. Vid Lyrestad passerades Göta kanal ännu en gång, och snart var vi i Mariestad. Tåget rullade bort mot Electrolux, och så var det dags för ett företagsbesök.

Efter rundvandringen återvände vi till motorvagnarna för fortsatt resa mot Lidköping. Tyvärr höll inte regnet upp, och därför fick rasten vid den lilla hållplatsen Trolmen kortas. De tappraste resenärerna gick dock ut  i skogen, där marken var täckt av ramslök.

Från Lidköpings station gick vi i samlad tropp till Stadshotellet, där dukade bord väntade oss. Från Stadshotellet styrde vi stegen mot Rörstrands museum, där duktiga guider tog emot oss. Efter museibesöket hade vi möjlighet att handla i fabriksområdets butiker, innan vi måste trotsa regnet och bege oss tillbaka till våra vagnar på Lidköpings station. Hemresan över Vara och Herrljunga fungerade bra, och vi var  i Borås några minuter före tidtabellens klockslag.

En trivsam dag var till ända, och vi tackar våra reseledare samt den trevliga tågpersonalen."

Hälsningar Rolf Bååth

Förskolan Humlan reste till Skövde

Fredagen den 9/5 körde vi en liten chartertur för förskolan Humlan i Falköping. De skulle åka till Skövde och tillbaka. Det var ett 30-tal barn med pedagoger som åkte med. I Skövde besökte de Boulognerskogen i cirka en och en halv timma.

Detta var en upplevelse för barnen och få åka tåg på gammalt vis. De var nöjda och glada vid hemkomst.


Resenärerna inväntar avgångstiden i Falköping.

Specialskylt med destination.

 

Borås trädgårdssällskap på spåret


Resenärerna har ankommit Lidköping för ett uppehåll.

Så tyckte resenärerna:

"Vi var 105 personer från Borås Trädgårdssällskap som 10 maj som hade en mycket trevlig resa med er på Kinnekullebanan. Det var något nytt att åka med chartrat tåg och kunna stanna på stickspår för att fika och trädgårdsfantasterna passade på att plocka till sig lite ramslök i skogen bredvid spåret.Vi åkte från Borås till Mariestad där vi stannade och tittade på stan, sedan fortsatte vi till Lidköping för lunch och guidning på Rörstrand. Vi åkte vidare till Falköping för fika och omvisning i lokstallarna.Några av de som var med på resan hade svårt att gå en längre sträcka men det löste ni i motorvagnsklubben på ett galant sätt genom att köra fram tåget till Rörstrand för påstigning. Vi i Trädgårdssällskapet är mycket nöjda med resan och hur medlemmarna i motorvagnsklubben tog hand om oss, och rekommenderar andra att prova på en resa med motorvagn.
Vi tackar så mycket och återkommer gärna."


För Borås Trädgårdssällskap, Berit Jagensjö.

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterades senast 17-05-2019