Klubblokalen och lokstallet i Falköping


Då vår tidigare hyresvärd behövde mer utrymme så tillfrågades vi om vi kunde lämna vår klubblokal 2 år tidigare än vad vårt kontrakt var. Sagt och gjort så började arbetet med att leda nya lokaler, vilket vi tillslut fann. En ny redaktionslokal i Falköping och en ny lokal i Alvesta hos vår granne på cirka 190 kvm. Ett gediget arbete vidtog att packa ner allt för att sedan en flyttfirma skulle ta allt till Alvesta samt att vi körde ett antal billass också.

Nu är redaktionslokalen färdig och även klubblokalen i Alvesta börjar ta form med målning av rum, uppsättning av hyllor med mera samt ny dusch och uppfräschat kök.

 

Flyttlasset gick från Falköping till... ...Alvesta

SMoK:s klubblokal i Falköping har inte alltid varit den naturliga samlingsplatsen för klubbens aktiva och medlemmar genom åren. I början hade vi bara ett litet före detta övernattningsrum på andra våningen i det numer rivna överliggningshuset för förare bakom lokstallet i Falköping. Byggnaden användes knappt då vi var där och var i stort behov av upprustning vilket inte blev fallet utan sedermera rivning. Vi ansåg oss vara i behov av en riktig klubblokal och arkiv så vi satte igång att leta vilket tillslut gav resultat.

I hyreshuset som ordföranden Peter bodde i fanns en källarlokal som vi kunde använda och inreda med ett litet arkiv med säng samt mötesbord och ett litet pentry. Sagt och gjort, vi flyttade dit och inredde det till en fullt fungerande klubblokal där vi kunde ha våra möten och förvara våra böcker m.m. Efter några år visade det sig att lokalen inte höll måttet då det var mögel i huset vilket fick oss att återigen leta nytt ställe. Vid denna tidpunkt stod den gamla administrationsbyggnaden i princip tom och då kommunen ägde denna byggnad efter det att SJ lagt ner sin verksamhet 1992 så fick vi ett erbjudande om att hyra en lokal på andra våningen där. I byggnaden höll också en del av traktens rockband till och hade sina replokaler vilket bara gjorde saken bättre då det nästan alltid fanns folk på plats. Vi flyttade in i de nya lokalerna som förutom ett stort mötesrum (tidigare omklädningsrummet) också hade dusch och toalett samt två stycken övernattningsrum. Här fick vi gott om plats för att inreda lokalen med allehanda skåp, bokhyllor, konferensbord och sängar. På väggen sattes också den gamla ställverkstavlan upp som vi erhållit då ställverket stängdes i Falköping. (Idag finns den uppsatt i lokstallet p g a platsbrist i den nya lokalen.) Denna lokal hade vi tills BS verkstäder behövde utöka sina lokaler på plats efter att de tagit över hela lokstallsområdet efter ShortLine Väst. Detta gjorde att vi blev erbjudna att få en ny lokal på tredje våningen i samma byggnad. Dock så var detta den gamla vinden med högt till tak och som också inrymde 4 stycken stora tankar.

Sagt som gjort så gjordes vår nuvarande lokal i ordning med nya innertak, golv, pentry och sovplatser samtidigt som man behöll tankarna på var sin sida om vår nuvarande lokal och ett av rummen där tankarna står använder vi idag som förråd av diverse saker.

Sidan uppdaterades senast 14-02-2017