Medlemsresa till Berlin 12-19 maj 2019
 

SMoK fortsätter traditionen med att vartannat år anordna en Tysklandsresa. Denna gång är det Berlin och Potsdam som är föremål för vårt intresse. Vår bas under veckan blir InterCity Hotel vid Berlin Hbf. Dit åker vi med Stena Line från Göteborg till Kiel och sedan med tåg via Hamburg till Berlin. Hem åker vi tåg via Hamburg, Fredericia och Köpenhamn där resan avslutas.

Söndag 12/5: Vi samlas vid Pressbyrån på Drottningtorget vid Göteborg C 13.30 där en spårvagn från Ringlinien väntar för att köra oss till Gårdahallen för visning av museet (fikaservering finns) och en rundtur genom staden innan vi kommer till Chapmans Torg ca 16.30. Promenad till båten och gemensam buffé på kvällen.

Måndag 13/5: Efter båtens ankomst till Kiel en kort promenad till stationen, varifrån vi åker vidare via Hamburg till Berlin. Efter incheckning på hotellet fri eftermiddag innan det blir en gemensam middag på kvällen.

Tisdag 14/5 – lördag 18/5 är dagsprogrammen inte färdigplanerade. En del kommer vi helt enkelt inte att få klart med förrän en bit in på nästa år.

En dag kommer att ägnas åt några udda spårvagnslinjer i östra Berlin, linje 87, 88, 62 och 89. Vi kommer att besöka U-bahnmuseet och Olympiastadion en dag.
En annan dag åker vi till Potsdam där vi kan åka spårvagn och på hemvägen hoppas vi kunna ta en båttur på vägen. Vi kommer att besöka Deutsche Technikmuseum.
Vi hoppas också kunna åka en utflykt i tunnelbanan en kväll (U-bahn Cabrio Tour), men deras program är inte fastställt än.

Ytterligare några programpunkter kommer att tillkomma.

Förutom buffé och frukost på båten så ingår frukost på hotellet alla dagar samt tre gemensamma middagar och en gemensam lunch.
Det kommer att bli minst två fria eftermiddagar för egna aktiviteter.

Söndag 19/5: Hemresedagen börjar vi med tåg till Hamburg, vidare till Fredericia och Köpenhamn H klockan 16.08. Där byter vi sedan till tåg vidare upp i Sverige. Om så önskas köper vi biljett vidare mot tillägg, då kommer också bytet i Köpenhamn att garanteras.

Resans pris 10 900 kronor inkluderar spårvagnsresan i Göteborg, båtresa Göteborg-Kiel, alla arrangemang och allt resande i Tyskland och Danmark samt hotellet i Berlin (del i dubbelhytt resp. dubbelrum) och måltider enligt ovan. Övriga måltider betalas enskilt. Medföljande betalar 8 800 kronor. För enkelhytt/enkelrum tillkommer 3 500 kr. I priset för dubbelhytt ingår utsides hytt med fönster. Utsides enkelhytt kan erhållas genom ett tillägg av 225 kr.

Deltagarantalet är maximerat till 40 personer inklusive reseledning. Inbetalning av anmälningsavgiften 600 kronor till plusgiro 13 58 49-8 (SMoK Resor) innebär bokning av plats. Ange ”Tyskland” och medlemsnummer, namn och adress, telefonnummer och gärna e-postadress samt födelsedag och år (för rederiets passagerarlista). Ange även om enkel- eller dubbelrum önskas samt om vi ska boka biljett vidare från Köpenhamn och vart. Som vanligt kan dubbelrum bara bokas med specificerad medresenär.
 

Sista anmälningsdag är 15 februari. Slutbetalning 31 mars.

Frågor om denna resa besvaras av Filip Kiliansson, 070- 601 98 78 eller filip@smok.nu.

Välkomna till ännu en Tysklandsresa!

Sidan uppdaterades senast 10-11-2018