Sommarresa i Västsverige – 8-13 juni

SPANA IN SOMMARENS HETASTE RESA!

8-13 juni 2022 arrangerar vi en sexdagarsresa i Västsverige med många intressanta inslag.

Onsdag 8 juni lämnar vi Alvesta mot Skövde klockan 8.31 (tåg från Malmö C ank. 7.28, från Kalmar ank. 8.17, från Värnamo ank. 8.18), Nässjö 9.44 (tåg från Halmstad C – Värnamo ank. 8.51, från Malmö C ank. 9.00, från Stockholm C ank. 8.53), Jönköping 10.34, Mullsjö 11.39 och Falköping 12.31 (förbindelse från Stockholm C ank. 10.56, från Göteborg C ank. 12.06). I Skövde tar vi lunchuppehåll och hoppas få till stånd ett besök på Cementa, men detta är i skrivande stund osäkert. Blir det inte av kör vi inte till Skövde utan tar lunchuppehåll i Falköping i stället, och därför annonserar vi inte några tider för resten av dagen! I Falköping växlar vi till godsterminalen i Marjarp innan vi fortsätter mot Göteborg, där vi övernattar två nätter. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Torsdag 9 juni ägnar vi förmiddagen åt industrispår i Göteborg och hamnbanan. Eftermiddagen ägnas åt en rundtur med spårvagn och ett besök hos Ringlinien i Gårdahallen.

På fredagen lämnar vi Göteborg och kör Bergslagsbanan norrut med avstickare till Lilla Edet och Stallbacka i Trollhättan. Vårt mål för dagen är Uddevalla, där vi ligger i två nätter. På kvällen gemensam middag, som ingår i hotellpaketet.

Lördagen ägnar vi åt en bussutfärd till Anten – Gräfsnäs järnväg, där vi tillbringar större delen av dagen. Vi är utlovade trafik med deras samtliga motorvagnstyper, VGJ 1 ”Gullhönan”, Yo1p och YBo5p. På ditvägen gör vi korta fotostopp vid några intressanta miljöer utefter f.d. järnvägen Trollhättan – Nossebro.

Söndagen lämnar vi Uddevalla och kör Bohusbanan söderut och sedan Västkustbanan vidare mot vårt nästa etappmål som är Halmstad. På vägen växlar vi bland annat på industrispåren i Stenungsund och gör en avstickare till gamla stationen i Falkenberg. På kvällen gemensam middag, som ingår i hotellpaketet.

Sista dagen, måndag 13 juni ägnar vi förmiddagen åt hamn- och industrispår i Halmstad. Efter lunchuppehållet lämnar vi Halmstad kl 12.41 för att via HNJ ta oss norrut. Vi gör en avstickare till Hyltebruk och ankommer Värnamo 16.08 (tåg mot Nässjö C/Jönköping avg. 17.37) och slutligen Alvesta 16.54 (tåg mot Malmö C avg. 17.27, mot Stockholm C avg. 17.29, mot Kalmar C avg. 17.35).

Observera att alla tider är preliminära, även för anslutande tåg.

Priser

Resenär

Pris (kr)

Medlem

5400

Icke medlem

5900

Medföljande familjemedlem

3600

Medföljande barn 7-16 år

1800

Hotellpaket enkelrum

4950

Hotellpaket del i dubbelrum

3450

Pris för delar av arrangemanget lämnas på begäran.

Biljetter utdelas på tåget. Plattformsfika ingår i priset.

Hotellpaketet inkluderar fem övernattningar och två middagar och bokas samtidigt med resan. Som vanligt kan del i dubbelrum endast bokas tillsammans med specificerad medresenär. Övriga utgifter på hotellet betalas enskilt.

Anmälan till resan och eventuellt hotellpaket och betalning av anmälningsavgiften, 500 kr per person, sker senast 1 maj. Slutbetalning ska ske senast 31 maj. När du anmäler dig via webbplatsen får du en automatgenererad faktura på hela beloppet, men du ska alltså bara betala anmälningsavgiften inledningsvis. Någon vecka efter att anmälningstiden har gått ut kommer du att få ett deltagarbrev med uppgift om resterande belopp, med korrigering för eventuella tillgodohavanden.

Vid överbokning gäller bokningsdatum som turordning.

Eftersom vi eventuellt kan få komma in på s.k. ISPS-område när vi kör hamnspår ber vi även om uppgift om födelsedatum (6 siffror, ej fullständigt personnummer) i samband med anmälan, då vi behöver lämna deltagarlista till hamnen i så fall.

Frågor om resan och hotellalternativ i Alvesta besvaras på telefon 073-944 1177 eller
e-post  Våra resevillkor finns här.

Välkomna!

Sidan uppdaterades för 3 månader sedan
2022-03-08