Medlemsresa till Tyskland – 19-26 maj

Efter några års uppehåll på grund av pandemin har det åter blivit dags för en Tysklandsresa för våra medlemmar. Den här gången har vi tänkt att besöka Mecklenburg – Vorpommern den 19-26 maj 2024. När detta skrivs pågår planeringen fortfarande, så alla aktiviteter nedan är inte bekräftade. De olika dagarna kan också bli omkastade.

OBS! Begränsat platsantal!

Så här ser den preliminära planeringen ut:

Söndag 19 maj

Vi samlas på Drottningtorget i Göteborg på eftermiddagen för att traditionsenligt inleda med en spårvagnsrundtur och ett besök hos Ringlinien i Gårdahallen. Sedan åker vi med dem till Stenaterminalen och går ombord på färjan till Kiel. Gemensam buffé ombord på kvällen.

Måndag 20 maj

Detta är huvudsakligen en resdag. Vi åker från Kiel till Stralsund via Hamburg och checkar in på vårt hotell, där vi ska bo fyra nätter. På kvällen gemensamt ”Abendessen” på hotellet.

Tisdag 21 maj

Vi utforskar järnvägsnätet på Rügen. Vi åker via Bergen auf Rügen till Lauterbach Mole för att byta till ångtåget Rasender Roland som för oss till Göhren och åter. Rejält med tid i Göhren att utforska omgivningarna.

Onsdag 22 maj

Denna dag ägnar vi åt järnvägen på Usedom. Vi åker först via Züssow och Zinnowitz till Peenemünde, där vi besöker det historisk- tekniska museet. I Peenemünde utvecklade tyskarna under andra världskriget bland annat missiler och raketer, däribland V2-raketen. Därefter åker vi tillbaka till Zinnowitz och fortsätter på Usedoms järnvägslinje till Swinoujscie (i Polen) och åter samma väg tillbaka till Stralsund.

Torsdag 23 maj

Vi gör ett återbesök på Rügen. Den här dagen åker först till Sassnitz, åter till Lietzow där vi gör en avstickare till Ostseebad Binz. Vi planerar också för ett besök i Oldtimer-Museum Rügen innan vi åker tillbaka till Stralsund. Museet har en stor samling av veteranbilar och motorcyklar, men även några järnvägsfordon. Eventuellt bryggeribesök på kvällen i Stralsund.

Fredag 24 maj

Vi börjar med att förflytta oss till Rostock, där vi lämnar bagaget på vårt nya hotell innan vi åker till Bad Doberan för att åka ångtåg på Mollibahn till Ostseebad Kühlingborn och åter. Möjlighet finns att besöka Mollibahns museum före återfärden. Vi hinner också med att åka banan från Rostock till Tessin och åter. Gemensam middag på kvällen.

Lördag 25 maj

Vi åker S-bahn till Warnemünde och åter till Marienehe, där vi besöker Rostocker Nahverkehrfreunde i deras ”Depot 12”. Vi planerar också för en spårvagnsrundtur med veteranspårvagn. Eftermiddagen är fri för att på egen hand eller i smågrupper utforska Rostocks spårvagnsnät.

Söndag 26 maj

Hemresedag. Vi åker från Rostock via Hamburg till Köpenhamn, där resan avslutas, och dit vi anländer i tid för att hinna med sena förbindelser till Stockholm och Göteborg.

Priser

Kategori

Pris (kr)

Medlem - resa, logi, del i dubbelrum/dubbelhytt

13 200

Tillägg för enkelrum/enkelhytt

4 700

Priset inkluderar även frukost och fyra middagar. Vi måste dock reservera oss för större förändringar i valutakursen. Som vanligt kan del i dubbelrum enbart bokas med specificerad medresenär.

Anmälan till resan och betalning av anmälningsavgiften, 1000 kr, sker senast 1 mars. Slutbetalning ska ske senast den 15 april. Ditt namn måste stämma exakt med den identitetshandling (pass eller nationellt ID-kort) som du använder på resan. Vid överbokning gäller bokningsdatum som turordning.

Frågor om resan till SMoK resor, telefon 073 – 944 11 77, eller

Välkomna!

Sidan uppdaterades för 3 månader sedan
2023-12-10